Nem kell ismerned a keresőoptimalizálást a sikerhez!

keresőoptimalizálást

A SEO a mai napig egy olyan téma, amelyik még a hozzáértőket is megosztja bizonyos esetekben, hát még azokat, akik csak pár dolgot hallottak erről és nincs egy tiszta kép a fejükben az egészről. Egyesek mondjuk pontosan nem tudják, hogy mit is takar a linképítés és miért jut ennek lényeges szerep a keresőoptimalizálás során. Az biztos, hogy ez ugyanolyan fontos maradt a legújabb Google algoritmusának a bevezetését követően, de még mindig vannak olyan félreértések, nem tiszta dolgok, amelyek sajnos megannyi gondot okozhatnak.

A linképítés esetében a mai napig sokan gondolják azt, mert épp hallották egy magát szakértőnek mondó személytől, hogy a Google nem tűri meg és bünteti a viszontlinkeket, ami pedig azt jelenti, hogy a linképítés nem szükséges már és kár vele az időt pazarolni. Egy tapasztalt szaki persze tisztában van vele, hogy ezek mind valótlan állítások, és a keresőoptimalizálás fontos része maradt még ez. Érdemes hát tisztázni ezt és kijelenteni, hogy a Google régen és most sem bünteti a viszontlinkeket, csak azoknak a szerzési módja miatt döntött az új algoritmus mellett.

Az évek során a SEO szakma egyre inkább azokat a linkszerzési megoldásokat tette az első helyre, amelyek segítségével sokkal „hatásosabban” lehetett kifogni a rangsorolási algoritmuson és könnyedén bejutni a top 10-be a találati listán. A keresőoptimalizálás területén persze az új algoritmus megjelenése nem volt épp egy örömforrás a weboldalak tulajdonosainak vagy épp a szakembereknek, ugyanis a szükséges lépések meghozásának a mulasztásával több éves munka mehetett tönkre alig egy nap alatt.

Tény és való, hogy a nagyjából két éve a linképítés és maga a SEO terület igencsak megváltozott, és újra kellett gondolniuk a szakértőknek, ahogy ehhez hozzáállnak, ahogy a munkájukat végzik. Az fix, hogy csakis akkor lehet sikereket elérni itt, ha a hozzáértők a Google új irányelveit követik és az újabb szabályok szerint játszanak, és úgymond közlekednek a keresőoptimalizálás labirintusában. Habár még mindig nagy a bizonytalanság egyes dolgokban, azok, akik relatíve gyors és megbízható eredményeket akarnak, bátran dönthetnek a linképítés mellett, amelyik kétségtelenül segíthet a maga módján előrébb jutni a találati listán.

Posted on: 2018-11-19, by :